BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Beveiliging, monitoring en beheer

Lasent kan uw infrastructuur voor monitoring en beheer voor u inrichten en eventueel voor u uitvoeren. Voor de beveiliging van uw omgeving kan Lasent uw ruimte koppelen aan een 24-uurs bemande post, die we kunnen koppelen aan bewakingscamera’s, deuralarmen, bewegingssensoren en brand- en storingsmelders.

Omdat computerruimtes dynamisch zijn, dient de monitoring een allesomvattend beeld te bieden van de omgeving. Het is essentieel dat processen direct worden bijgestuurd indien dit nodig is - automatisch waar kan, handmatig waar nodig. Het in de gaten houden van een ruimte kan een flinke last worden als dit niet goed is opgezet. In geval van storingen of inefficiënties moeten beheerders in staat zijn om direct bij te sturen.

Lasent kan ook een energieprofiel voor u op maat maken. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van de energiebelasting die uw ICT veroorzaakt - eventueel via TCP/IP. Het spanningsprofiel bestaat uit een analoge of digitale ampèremeter, indien gewenst met een kWh-meter. Het profiel is volledig naar uw wens op te zetten. Het is mogelijk om uw systemen te koppelen aan een bestaand monitoringsysteem, maar u kunt ook kiezen voor een geheel nieuwe en op de technische infrastructuur afgestemde monitoring-infrastructuur. Op deze wijze kunt u alle belangrijke componenten beheren en waar nodig aansturen.