BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Bouwkundig

Lasent weet als geen ander welke bouwkundige aspecten belangrijk zijn om uw computerruimte veilig, schoon en overzichtelijk te houden. Cruciaal zijn onder meer de luchtdichtheid van uw ruimte voor een effectieve blussing, verhoogde computervloeren om luchtstromen te regelen en/of bekabeling netjes te kunnen aanleggen of de brandafdichting van doorvoeren om brand van binnen of buiten tegen te gaan. Tegelijkertijd dient de draagkracht voldoende te zijn om uw huidige en eventuele toekomstige systemen te kunnen faciliteren.

Voor het voorkomen van downtime moet verder worden gekeken dan de ICT-gerelateerde aspecten. Als u bedrijf kritische ICT-systemen heeft, dan is het essentieel dat uw computerruimte of datacenter feilloos functioneert. Alleen dan kunt u daadwerkelijk profiteren van uw hardware-investeringen.

Modulaire computerruimtes

Lasent biedt pasklare oplossingen, plug-in serverruimtes en room-in-room-oplossingen. Een plug-in serverruimte is een compleet ingerichte datacontainer welke op de door u gewenste locatie kan worden neergezet en voorzien van uw hardware. Lasent helpt u graag met het kiezen van de best bij u passende oplossing.

Bij room-in-room wordt op elke gewenste locatie door middel van pasklare elementen een vrijstaande computerruimte gerealiseerd. Of deze ruimte nu alleen waterdicht moet worden of ook EMC-invloeden en/of inbraak moet tegengaan: alles is mogelijk en certificeerbaar. Hieronder een impressie van de opbouw van zo'n ruimte.