BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Geschiedenis

Lasent is in februari 1998 opgericht als exclusief importeur van de Duitse fabrikant Lampertz GmbH. De eerste jaren heeft het bedrijf dan ook de handelsnaam Lampertz NL gebruikt. Lampertz was fabrikant van het ICT-meubilair Spectro Data, datasafes en modulaire computerruimtes. Nadat Lampertz GmbH in 2001 was overgenomen door de Friedhelm Loh Group (Rittal) heeft Lasent de naam Lampertz NL ‘laten vallen’ en is met zijn eigen naam verder gegaan. Hierdoor was Lasent ook in staat andere fabricaten aan het portfolio toe te voegen en was volledig onafhankelijk geworden.

Lasent is in 1998 begonnen op een kamer in een bedrijfsverzamelgebouw op de Ampèrestraat. Waarna een hele verdieping op de Component volgde. Toen ook dit te klein werd is er een eigen pand betrokken aan de Volume 115. Nu, 18 jaar na de opstart van het bedrijf, is het verhuisd naar de Volume 132 te Purmerend. Hier staat een ruim, hypermodern en representatief pand. Dit pand bestaat uit twee verdiepingen met een groot magazijn. In dit magazijn liggen onder andere reservematerialen opgeslagen die nodig zijn om er voor te zorgen dat er geen downtime ontstaat bij de computerruimtes die Lasent in onderhoud en beheer heeft. Ook liggen hier veel materialen opgeslagen zodat ze snel kunnen leveren, zelfs complete koelinstallaties.

Naar schatting is Lasent inmiddels betrokken geweest bij de bouw- en verbouw van circa 600 computerruimtes of datacenters voor tal van middelgrote tot zeer grote organisaties en bedrijven. Lasent B.V. is overigens altijd in Purmerend gebleven, op het industrieterrein De Baanstee Oost.