BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Klimaat beheersing / koeling

Samen met zusteronderneming Coolair Nederland B.V. biedt Lasent altijd de beste oplossing voor koeling en klimaatbeheersing tegen de beste prijs. Wij hebben verschillende koelprincipes in ons portfolio die we altijd daar inzetten waar het effect het grootst is en beantwoorden aan de klantbehoefte. Door de koeling te kiezen welke het best past bij uw serverruimte helpt Lasent u om kosten te besparen en zo duurzaam mogelijk te koelen.

Op basis van de beschikbare ruimte, het te koelen vermogen en de benodigde modulariteit van uw computerruimte en natuurlijk het beschikbare budget wordt een keuze gemaakt voor het koelprincipe. Een van de mogelijkheden, en tegenwoordig veel toegepaste principes, is de ‘rij-koeling’. Dit houdt in dat in de rij van uw serverracks een koelunit komt te staan welke de gekoelde lucht over de hele hoogte en breedte van de naastgelegen serverracks verspreid.

Een traditionele, en nog veel gebruikte, vorm voor het koelen van een datacenter of serverruimte is downflowkoeling. Door middel van deze speciaal voor computerruimtes ontwikkelde techniek wordt er koude lucht vanuit de koelmachine onder een verhoogde computervloer geblazen. Vervolgens komt de lucht via geperforeerde computervloertegels aan de voorzijde van de serverkasten omhoog om de servers te koelen op de plek waar dat wenselijk is. Ook vrije koeling, Direct Expansion (DX) en waterkoeling behoren tot de mogelijkheden.