BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Lasent levert computerruimte Westland Infra.

4 november 2016 heeft computerruimte- en datacenterspecialist Lasent de opdracht gekregen van Westland Infra uit Poeldijk voor het realiseren van een nieuwe computerruimte. Deze week was de oplevering van deze ruimte.

Als netbeheerder beheert Westland Infra de technische hoogwaardige energienetten die - letterlijk - de wortels vormen van het Westland. Niet voor niets is de regio Westland ver buiten onze landgrenzen bekend als de tuin van Europa. Westland Infra beschikt over een unieke marktpositie door de grote kennis van het tuinbouwsegment en haar specifieke (energie)behoeften. Als partner van de glastuinbouw ondersteunen zij de energietransitie. Deze regionale netbeheerder zorgt voor efficiënte energie-infrastructuren met een hoge mate van veiligheid en beschikbaarheid. Met de hieraan gerelateerde producten en diensten bieden zij professionele oplossingen. Verder ondersteunen zij ontwikkelingen op het gebied van duurzaam gebruik van energie en energietransitie.

Op dit moment is er een grote interne verbouwing gaande bij Westland Infra waarbij ook de computerruimte verplaatst diende te worden. Gezien het belang van efficiency, beschikbaarheid van het netwerk en in het belang van duurzaamheid is er ook direct besloten deze nieuwe ruimte aan de laatste eisen te laten voldoen. Er is een procedure gestart waarbij Lasent als meest passende leverancier is verkozen.

De nieuwe computerruimte is voorzien van 5 stuks closed-loop 19” kasten met een geïntegreerde redundante In-row airconditionerinstallatie. Uiteraard is de configuratie voorzien van een brandmeld- en blusgasinstallatie. Ook is er een monitoringsysteem geïnstalleerd zodat Westland Infra op iedere locatie de status van de computerruimte kan monitoren. Het bijzondere bij de levering van deze computerruimte was dat hij binnen een maand operationeel diende te zijn. Iets wat voor Lasent geen enkel probleem was. De ruimte is dan ook deze week in gebruik genomen.