BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Lasent wint aanbesteding voor het vervangen van datacenterkoeling in Petten

Lasent gaat zorgdragen voor het gefaseerd vervangen van de huidige koelsystemen voor een energiezuiniger koelsysteem voor een Europese instelling in Petten.
Een mooie opdracht aldus Stefan Nuberg, eigenaar van Lasent b.v.

Juist wij als Lasent zijn als geen ander geschikt voor deze opdracht. Niet alleen omdat wij tot in detail weten hoe een serverruimte in elkaar steekt, maar zeker ook door de combinatie met Coolair Nederland, tevens ons zusterbedrijf sinds 2012.Coolair Nederland bestaat uit een team van zeer hoog opgeleide koelspecialisten welke de techniek van dergelijke systemen tot in de puntjes beheersen en jarenlange ervaring hebben met koelsystemen in serverruimtes.

Het koelsysteem zoals we dat gaan plaatsen is zeer efficiënt omdat men o.a.  gebruikmaakt van vrije koeling, iets wat we steeds meer zullen gaan zien in moderne serverruimtes en datacenters, aldus Frank Dekker, koeltechnisch specialist van Coolair Nederland.

Ook geldt vanaf 1 januari 2015 een belastingvoordeel voor het plaatsen van energiezuinige koelsystemen in de serverruimte, iets wat een stimulans zal zijn voor vele bedrijven, zegt Stefan Nuberg tot slot.

Mocht u meer informatie willen over serverruimtes of advies nodig hebben hoe u uw serverruimte zo efficiënt mogelijk kunt maken neem dan contact met ons op via info@lasent.nl of bezoek onze website www.lasent.nl