BEWEZEN BETROUWBAAR LASENT COMPUTERRUIMTES EN DATACENTERS

Duurzame serverruimte Hoogvliet

De nieuwe supermoderne bakkerij van Hoogvliet B.V.  te Bleiswijk wordt door Lasent voorzien van een nieuwe broodnodige en duurzame serverruimte.

Lasent heeft recent de nieuwe serverruimte van de bakkerij van Hoogvliet B.V. gerealiseerd. Deze bakkerij wordt de modernste bakkerij van Nederland en misschien wel van Europa. Lasent is dan ook trots om hier haar steentje aan bij te mogen dragen.

Groei en efficiency:

In het nieuwe pand verwacht Hoogvliet de komende jaren nog meer groei te realiseren. Uiteraard is het van belang dat de serverruimte mee kan groeien en de verwachtte capaciteit over een x aantal jaar nog steeds aan kan en dit niet gepaard gaat met te grote ongewenste ingrepen en overlast.  Daarnaast is het de bedoeling dat men met de huidige omvang zo efficiënt mogelijk omgaat met het energieverbruik. Lasent heeft hierin tot in detail meegedacht en de klant de juiste oplossing kunnen voorleggen.

Koeling:

De nieuwe koelinstallatie is door CoolAir Nederland B.V. geinstalleerd. Deze installatie is gekoppeld aan de koelinstallatie van het pand doormiddel van een TSA (Warmtewisselaar)  zodat 95% van het jaar de koeling verzorgt wordt door de algemene installatie, iets wat efficiënter en duurzamer is dan separaat te koelen. Logischerwijs is uitval van de koeling geen optie, daarom is er gekozen om als back-up een apart circuit te maken welke bij uitval van de algemene installatie de koeling overneemt. Hiervoor is gekozen voor een watergekoeldemachine van Lennox.
Binnen wordt de ruimte voorzien van Emerson koelunits welke tussen de Rittal IT racks worden geplaatst op de verhoogde vloer. De kastopstelling is afgesloten door middel van een warmestraat.