Betrouwbare serverruimte ontwerpen, bouwen en beheren

Wat komt er bij kijken in 2021?

Middelgrote tot grote bedrijven hebben vaak nog een eigen serverruimte nodig, maar waar moet u beginnen? Het ontwerpen en bouwen van een betrouwbare serverruimte is geen kleine klus. De complexiteit hangt mede af van uw wensen en eisenpakket, dus een specialist inschakelen is geen overbodige luxe. Lasent beschikt al sinds 1998 over de juiste kennis om u volledig te ontzorgen. Hoe? Wij lichten het graag toe!

NIEUWS

Het belang van een professionele serverruimte

Een serverruimte is vaak een volle ruimte met een diversiteit aan apparatuur en racks. Alle onderdelen moeten optimaal op elkaar zijn afgestemd om de continuïteit van uw bedrijfsvoering te kunnen garanderen. De ruimte is zo sterk als haar zwakste schakel. Binnen ons ontwerp elimineren wij deze zwakke schakels en voorkomen wij single points of failure. Ook de energie-efficiency van de ruimte als geheel is tegenwoordig erg belangrijk. Hieronder noemen wij een aantal essentiële onderdelen van een serverruimte.

Koeling binnen de serverruimte

In een serverruimte kan het enorm warm worden. De ideale temperatuur voor uw IT hardware ligt tussen de 20 en 25 graden. Het koelen van de ruimte is daarom van groot belang. Dit kan eenvoudig gedaan worden door het toepassen van actieve koeling, zoals een downflow of Inrow koelunit. Samen met zusteronderneming Coolair Nederland B.V. biedt Lasent altijd de beste en meest “groene” oplossing voor de koeling en klimaatbeheersing.

Brandpreventie van de serverruimte

Als er íets is wat u wilt voorkomen in de serverruimte, is het brand. Brand zal in een ruimte met zoveel kostbare apparatuur voor nare gevolgen zorgen. Bij het ontwerpen van de ruimte houdt Lasent altijd rekening met de mogelijkheden voor een vroege detectie van een smeuling of brand en de eventuele blussing op basis van zogenaamde chemische- of milieuvriendelijke blusgassen.

Modulaire opbouw van een serverruimte

Een serverruimte hoeft niet altijd op een vaste plek te staan. Lasent biedt de mogelijkheid om een modulaire connectivity ruimte te bouwen, oftewel een mobiele serverruimte. Deze ruimte is een compleet ingerichte IT-container welke op de door u gewenste locatie neer kan worden gezet.

Bent u benieuwd naar andere onderdelen van een serverruimte? U leest het hier.

Noodstroomvoorzieningen in een serverruimte

Van even groot belang als een goede koelinstallatie, is het beschikken over een UPS-systeem. Het UPS-systeem filtert de binnenkomende spanning en zorgt voor een stabiele stroomvoorziening. Op basis van de gewenste autonomietijd is het mogelijk om met behulp van het UPS-systeem uw apparatuur gedurende langere tijd “in de lucht” te houden.

Databekabeling in een serverruimte

Het ontwerpen van uw netwerk en databekabeling infrastructuur is eveneens op het lijf van Lasent geschreven. Onze specialisten adviseren u graag met betrekking tot het bepalen van de juiste uitgangspunten om te komen tot een optimale en flexibele infrastructuur. De aanleg en het beheer hiervan verzorgt Lasent eveneens voor u.

NIEUWS

Kwaliteitseisen van een serverruimte

De basis voor het ontwerp van uw nieuwe datacenter of serverruimte is voor ons de TIA-942. Onze consultants/engineers beschikken over de certificering CTDC en/of CTIA. Hiermee staan wij garant voor een ontwerp wat voldoet aan de internationale eisen die gesteld worden aan serverruimten. Ook eisen ten aanzien van energie-efficiency worden meegenomen in ons ontwerp. Lasent is merkonafhankelijk en is mede daarom uitstekend in staat om écht de beste oplossing met en voor u uit te werken.

Onderhoud van een serverruimte

Uitval van installaties moet ten alle tijden worden vermeden. Om te voorkomen dat hierdoor uw bedrijfsvoering plat komt te liggen, is het professionele onderhoud en beheer van een serverruimte enorm belangrijk. Lasent onderhoudt en beheert de serverruimte niet alleen voor u, maar houdt ook rekening met een duurzaam ontwerp en bijvoorbeeld de modulaire opzet van de componenten.

Onderhoudspakket afgestemd op úw wensen

Voor iedere klant zijn andere zaken belangrijk in het onderhouden van de serverruimte. Responsetijden, onderhoudsfrequenties, All-in contracten of een combinatie, alles is mogelijk met als doel de beschikbaarheid van uw computerruimte op het door u gewenste niveau te houden. Onze kennis, maar zeker ook onze flexibiliteit, zorgen ervoor dat ten alle tijden een op maat gemaakte overeenkomst kan worden samengesteld. Benieuwd naar welk onderhoudspakket bij u past? Vraag het aan een van onze specialisten!

NIEUWS

5 waardevolle tips waar u op moet letten bij het kiezen van een betrouwbare partner

Wij stellen ons graag op als uw volwaardige en deskundige partner. Leveranciers zijn er namelijk al genoeg! Een betrouwbare partner is misschien wel hét belangrijkste onderdeel waar u op moet letten bij het ontwerpen en bouwen van een serverruimte. Maar waar moet u op letten? Wij geven 5 tips:

  • Zorg dat uw toekomstige IT-partner 24/7 bereikbaar is. Een probleem in uw serverruimte komt namelijk nooit op een gelegen moment.

  • De ideale IT-partner ontwerpt en bouwt niet alleen de serverruimte, maar beheert en onderhoudt deze ook.

  • Is uw toekomstig partner merkonafhankelijk en dus in staat om u echt een eerlijk advies te geven?

  • Kies voor één contactpersoon binnen het bedrijf. Zo weet uw contactpersoon altijd wat er speelt en komt u nooit voor verrassingen te staan.

  • Doe zaken met een ervaren specialist en check referenties.

CONTACT

Waarom kiezen bedrijven
voor Lasent?

Lasent is 24/7 beschikbaar met medewerkers die allen in het bezit zijn van de benodigde certificeringen en competenties. Al meer dan 600 bedrijven gingen u voor!
Kunt u hulp gebruiken bij het ontwerpen en/of bouwen van een betrouwbare serverruimte voor 2021? Neem contact met ons op! Voor iedere vraag én voor elke uitdaging hebben wij een passende, duurzame oplossing!

Naar contact

CONTACT

Waarom kiezen
bedrijven voor Lasent?

Lasent is 24/7 beschikbaar met medewerkers die allen in het bezit zijn van de benodigde certificeringen en competenties. Al meer dan 600 bedrijven gingen u voor!
Kunt u hulp gebruiken bij het ontwerpen en/of bouwen van een betrouwbare serverruimte voor 2021? Neem contact met ons op! Voor iedere vraag én voor elke uitdaging hebben wij een passende, duurzame oplossing!

Naar contact