Datacenter; Advies, ontwerp, bouw en onderhoud2018-10-01T14:49:11+00:00

Zoekt u ook kwaliteit
en een ervaren IT partner

Meer dan 10.000 bedrijven gingen u voor

Datacenters; Advies, ontwerp, bouw & onderhoud

Onze mensen begrijpen als geen ander hoe belangrijk toegang tot uw data is voor uw bedrijfsvoering. Want niets is zo vervelend als even je mail checken, maar het internet ligt eruit. Voor adviezen over het ontwerp tot het (ver)bouwen, beveiligen en onderhouden van uw datacenter kunt u op Lasent vertrouwen. Met Lasent is uw data veilig en altijd toegankelijk.

Ontdek zelf wat we voor u kunnen betekenen

Velden met een * zijn verplicht

AL MEER DAN 20 JAAR ERVARING

Wij hebben sinds 1998 een enorme ervaring opgedaan. U bent altijd verzekerd van de juiste mate van: schaalbaarheid, continuïteit, beschikbaarheid en energie efficiency. Onze klanten hebben echter het laatste woord…

Lasent adviseert, ontwerp, bouwt en onderhoud datacenter.
De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

Datacenter
KLIMAATBEHEERSING

Klimaatbeheersing

Samen met zusteronderneming Coolair Nederland B.V. biedt Lasent altijd de beste en meest groene oplossing voor koeling en klimaatbeheersing tegen de beste prijs.

Datacenter
INRICHTING EN INFRASTUCTUUR

Lasent neemt de technische infrastructuur vanaf het begin mee in het ontwerp. Onderdelen als databekabeling, elektrotechnische voorzieningen, koel- en beveiligingsinstallaties dienen gezamenlijk efficiëntie, flexibiliteit en een juist beschikbaarheidsniveau te bieden.

Vraag meer informatie aan >

Datacenter
BOUWKUNDIG

Lasent is specialist in het ontwerp en de bouw van volledig ingerichte, modulair uitbreidbare datacenter units. Ook binnen een bestaand pand verzorgen wij de bouwkundige werkzaamheden om een F60 computerruimte te realiseren. Verhoogde computervloeren om luchtstromen te regelen en/of bekabeling netjes te kunnen aanleggen of de brandafdichting van kabeldoorvoeren om brand van binnenuit of buitenaf tegen te gaan mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Vraag meer informatie aan >

Datacenter
MODULAIRE CONNECTIVITY RUIMTES

Lasent biedt pasklare oplossingen, mobiele serverruimtes en room-in-room-oplossingen. Een mobiele serverruimte is een compleet ingerichte IT container welke op de door u gewenste locatie kan worden neergezet en voorzien van uw hardware. Bij room-in-room wordt op elke gewenste locatie door middel van pasklare elementen een vrijstaande computerruimte gerealiseerd. 

Datacenter
STROOMVERDELING, UPS EN NOODSTROOM

Lasent implementeert oplossingen voor stroomverdeling en noodstroom die de risico’s op onderbrekingen minimaliseren. Afhankelijk van uw wensen en situatie levert Lasent de UPS die het meest geschikt is voor uw omgeving. Noodstroomaggregaten (NSA) nemen bij een storing alle functies van het vaste net over, zonder gevaar voor de continuïteit.

Datacenter
BRANDPREVENTIE

Brandrisico’s dienen uiterst serieus te worden genomen. De praktijk wijst uit dat 25 procent van de branden binnen de serverruimte ontstaat. Zelfs bij de best ontworpen computerruimtes en datacenters bestaat het risico op brand. Bij het ontwerp houdt Lasent altijd rekening met de mogelijkheden voor een vroege detectie van brand en de eventuele blussing op basis van zogenaamde chemische of milieuvriendelijke blusgassen.

Vraag meer informatie aan >

Datacenter
VERHOOGDE COMPUTER VLOER

Lasent biedt oplossingen voor verhoogde computervloeren die aansluiten op uw eisen en voldoen aan alle veiligheidsregels. We zorgen niet alleen dat de verhoogde vloeren voldoende draagkracht hebben, maar ook dat ze geaard zijn en statische lading kunnen afvloeien. Ook luchtstromen en de perforatiegraad zijn voor ons belangrijke aspecten van een verhoogde vloer.

Vraag meer informatie aan >

Datacenter
BEVEILIGING, MONITORING EN BEHEER

Omdat computerruimtes dynamisch zijn, dient de monitoring een allesomvattend beeld te bieden van de omgeving. Het is essentieel dat processen direct worden bijgestuurd indien dit nodig is – automatisch waar kan, handmatig waar nodig.