Ontwerp, (ver)bouw of beheer van uw computerruimte

Lasent ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan 20 jaar computerruimtes op een duurzame en kostenbesparende manier.

COMPUTERRUIMTE

Computerruimte

Computerruimte of serverruimte? Wij spreken liever over connectivity center! Dat is een zeer belangrijke ruimte voor de connectiviteit tussen de cloud oplossing of externe locatie en het kantoor. Onze connectivity centers kunnen we realiseren met o.a. een verhoogde computervloer, serverracks en bijzonder groene, energiezuinige koeling.

COMPUTERRUIMTE

Duurzaamheid

Door slimme toepassing van de nieuwste technieken kunnen zowel de kosten als de CO2-voetafdruk flink omlaag worden gebracht. De Nederlandse overheid en de Europese Unie stellen hier steeds strengere eisen aan. Door samen met ons te kijken naar energie-efficiëntie maatregelen, zorgen wij ervoor dat uw computerruimte toekomstbestendig is. Bovendien kunt u door het beperken van uw energieverbruik voldoen aan milieurichtlijnen en prestatienormeringen. Zo helpt Lasent u met het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

COMPUTERRUIMTE

Een computerruimte laten bouwen?

Dit regelt Lasent:

Samen met zusteronderneming Coolair Nederland B.V. biedt Lasent altijd de beste en meest groene oplossing voor koeling en klimaatbeheersing tegen de beste prijs.

Lasent neemt de technische infrastructuur vanaf het begin mee in het ontwerp. Onderdelen als databekabeling, elektrotechnische voorzieningen, koel- en beveiligingsinstallaties dienen gezamenlijk efficiëntie, flexibiliteit en een juist beschikbaarheidsniveau te bieden.

Lasent is specialist in het ontwerp en de bouw van volledig ingerichte, modulair uitbreidbare datacenter units. Ook binnen een bestaand pand verzorgen wij de bouwkundige werkzaamheden om een F60 computerruimte te realiseren. Verhoogde computervloeren om luchtstromen te regelen en/of bekabeling netjes te kunnen aanleggen of de brandafdichting van kabeldoorvoeren om brand van binnenuit of buitenaf tegen te gaan mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Lasent biedt pasklare oplossingen, mobiele serverruimtes en room-in-room-oplossingen. Een mobiele serverruimte is een compleet ingerichte IT container welke op de door u gewenste locatie kan worden neergezet en voorzien van uw hardware. Bij room-in-room wordt op elke gewenste locatie door middel van pasklare elementen een vrijstaande computerruimte gerealiseerd.

Lasent implementeert oplossingen voor stroomverdeling en noodstroom die de risico’s op onderbrekingen minimaliseren. Afhankelijk van uw wensen en situatie levert Lasent de UPS die het meest geschikt is voor uw omgeving. Noodstroomaggregaten (NSA) nemen bij een storing alle functies van het vaste net over, zonder gevaar voor de continuïteit.

Brandrisico’s dienen uiterst serieus te worden genomen. De praktijk wijst uit dat 25 procent van de branden binnen de serverruimte ontstaat. Zelfs bij de best ontworpen computerruimtes en datacenters bestaat het risico op brand. Bij het ontwerp houdt Lasent altijd rekening met de mogelijkheden voor een vroege detectie van brand en de eventuele blussing op basis van zogenaamde chemische of milieuvriendelijke blusgassen.

Lasent biedt oplossingen voor verhoogde computervloeren die aansluiten op uw eisen en voldoen aan alle veiligheidsregels. We zorgen niet alleen dat de verhoogde vloeren voldoende draagkracht hebben, maar ook dat ze geaard zijn en statische lading kunnen afvloeien. Ook luchtstromen en de perforatiegraad zijn voor ons belangrijke aspecten van een verhoogde vloer.

Omdat computerruimtes dynamisch zijn, dient de monitoring een allesomvattend beeld te bieden van de omgeving. Het is essentieel dat processen direct worden bijgestuurd indien dit nodig is – automatisch waar kan, handmatig waar nodig.

CONTACT

Onze oplossingen,
uw vangnet!

Consultancy, maatwerk projecten, datacenters, computerruimtes, service en onderhoud: voor iedere vraag of elke uitdaging hebben wij een passende oplossing!

Neem contact met ons op

CONTACT

Onze oplossingen,
uw vangnet!

Consultancy, maatwerk projecten, datacenters, computerruimtes, service en onderhoud: voor iedere vraag of elke uitdaging hebben wij een passende oplossing!

Neem contact met ons op