BENT U OP ZOEK NAAR ADVIES OVER ONTWERP, (VER)BOUW OF BEHEER VAN UW DATACENTER OF COMPUTERRUIMTE?

Lasent ontwerpt, bouwt en beheert al meer dan 20 jaar computerruimtes op een duurzame en kostenbesparende manier.

OVERTUIGD? BEL DIRECT MET BERT JAN

Datacenters

Onze mensen begrijpen als geen ander hoe belangrijk toegang tot uw data is voor uw bedrijfsvoering. Want niets is zo vervelend als even je mail checken, maar het internet ligt eruit. Voor adviezen over het ontwerp tot het (ver)bouwen, beveiligen en onderhouden van uw datacenter kunt u op Lasent vertrouwen. Met Lasent is uw data veilig en altijd toegankelijk.

Lees verder voor advies over uw datacenters >

Computerruimte

Computerruimte of serverruimte? Wij spreken liever over “connectivity center”. Dat is een zeer belangrijke ruimte voor de connectiviteit tussen de “cloud oplossing of externe locatie” en het kantoor.Onze connectivity centers kunnen we realiseren met o.a. verhoogde computervloer, serverracks en bijzonder groene, energiezuinige koeling.

Lees verder voor advies over uw computerruimte >

AL MEER DAN 20 JAAR ERVARING

Wij hebben sinds 1998 een enorme ervaring opgedaan. U bent altijd verzekerd van de juiste mate van: schaalbaarheid, continuïteit, beschikbaarheid en energie efficiency. Onze klanten hebben echter het laatste woord…

Een Datacenter of Computerruimte laten bouwen, wat regelt Lasent:

KLIMAATBEHEERSING

Klimaatbeheersing

Samen met zusteronderneming Coolair Nederland B.V. biedt Lasent altijd de beste en meest groene oplossing voor koeling en klimaatbeheersing tegen de beste prijs.

INRICHTING EN INFRASTUCTUUR

Lasent neemt de technische infrastructuur vanaf het begin mee in het ontwerp. Onderdelen als databekabeling, elektrotechnische voorzieningen, koel- en beveiligingsinstallaties dienen gezamenlijk efficiëntie, flexibiliteit en een juist beschikbaarheidsniveau te bieden.

HEEFT U VRAGEN? BEL ONS VANDAAG NOG OP: 0299-405290

BOUWKUNDIG

Lasent is specialist in het ontwerp en de bouw van volledig ingerichte, modulair uitbreidbare datacenter units. Ook binnen een bestaand pand verzorgen wij de bouwkundige werkzaamheden om een F60 computerruimte te realiseren. Verhoogde computervloeren om luchtstromen te regelen en/of bekabeling netjes te kunnen aanleggen of de brandafdichting van kabeldoorvoeren om brand van binnenuit of buitenaf tegen te gaan mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

MODULAIRE CONNECTIVITY RUIMTES

Lasent biedt pasklare oplossingen, mobiele serverruimtes en room-in-room-oplossingen. Een mobiele serverruimte is een compleet ingerichte IT container welke op de door u gewenste locatie kan worden neergezet en voorzien van uw hardware. Bij room-in-room wordt op elke gewenste locatie door middel van pasklare elementen een vrijstaande computerruimte gerealiseerd. 

STROOMVERDELING, UPS EN NOODSTROOM

Lasent implementeert oplossingen voor stroomverdeling en noodstroom die de risico’s op onderbrekingen minimaliseren. Afhankelijk van uw wensen en situatie levert Lasent de UPS die het meest geschikt is voor uw omgeving. Noodstroomaggregaten (NSA) nemen bij een storing alle functies van het vaste net over, zonder gevaar voor de continuïteit.

BRANDPREVENTIE

Brandrisico’s dienen uiterst serieus te worden genomen. De praktijk wijst uit dat 25 procent van de branden binnen de serverruimte ontstaat. Zelfs bij de best ontworpen computerruimtes en datacenters bestaat het risico op brand. Bij het ontwerp houdt Lasent altijd rekening met de mogelijkheden voor een vroege detectie van brand en de eventuele blussing op basis van zogenaamde chemische of milieuvriendelijke blusgassen.

VERHOOGDE COMPUTER VLOER

Lasent biedt oplossingen voor verhoogde computervloeren die aansluiten op uw eisen en voldoen aan alle veiligheidsregels. We zorgen niet alleen dat de verhoogde vloeren voldoende draagkracht hebben, maar ook dat ze geaard zijn en statische lading kunnen afvloeien. Ook luchtstromen en de perforatiegraad zijn voor ons belangrijke aspecten van een verhoogde vloer.

BEVEILIGING, MONITORING EN BEHEER

Omdat computerruimtes dynamisch zijn, dient de monitoring een allesomvattend beeld te bieden van de omgeving. Het is essentieel dat processen direct worden bijgestuurd indien dit nodig is – automatisch waar kan, handmatig waar nodig.

Duurzaamheid

Door slimme toepassing van de nieuwste technieken kunnen zowel de kosten als de CO2-voetafdruk flink omlaag worden gebracht. De Nederlandse overheid en de Europese Unie stellen hier steeds strengere eisen aan. Door samen met ons te kijken naar energie-efficiëntie maatregelen, zorgen wij ervoor dat uw computerroom toekomstbestendig is. Bovendien kunt u door het beperken van uw energieverbruik voldoen aan milieurichtlijnen en prestatienormeringen. Zo helpt Lasent u met het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO  ↗).