Project omschrijving

Lasent verzorgt uitbreiding Datacenter Provincie Zuid-Holland.

PORTFOLIO

Provincie Noord-Holland

De toename van data zorgt er ook bij de Provincie Zuid-Holland voor dat er extra behoefte is aan storage apparatuur. Logisch gevolg hiervan is de additionele behoefte aan rackspace en elektrotechnische voorzieningen.

Bij het merendeel van de bedrijven wereldwijd neemt de vraag naar opslagcapaciteit toe. Door de verschillende afdelingen binnen bedrijven en overheidsinstanties wordt veel data gegenereerd. Daarnaast is er de wet- en regelgeving die nieuwe eisen stelt aan het opslaan en bewaren van data. Dit zorgde er onder andere bij de Provincie Zuid-Holland voor dat men op korte termijn extra rackspace en capaciteit nodig had.

Lasent is als ontwerper en bouwer van computerruimten en datacentra hierin gespecialiseerd en was de aangewezen partij om dit voor de Provincie te verzorgen. Samen met de opdrachtgever Rainier Maas en zijn collega’s van de afdeling Informatisering en Automatisering werd de vraagstelling duidelijk in kaart gebracht en een oplossing uitgewerkt. Inmiddels is dit project door Lasent opgeleverd en kan de Provincie weer geruime tijd vooruit.

Over Provincie Zuid-Holland:

Veelzijdige provincie

De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met ruim 3,5 miljoen inwoners op een gebied van bijna 3.000 km2. Het is de dichtstbevolkte provincie en heeft universiteiten in Delft, Leiden en Rotterdam.

Met onder andere de Rotterdamse haven en de glastuinbouw van het Westland is Zuid-Holland een provincie met een grote economische bedrijvigheid. Dit alles maakt Zuid-Holland belangrijk voor de economie; sterk in de agrarische sector, tuinbouw, industrie en dienstverlening.

CONTACT

Onze oplossingen,
uw vangnet!

Consultancy, maatwerk projecten, datacenters, computerruimtes, service en onderhoud: voor iedere vraag of elke uitdaging hebben wij een passende oplossing!

Neem contact met ons op